Strona Główna BIP Podstawy Prawne Organy Biblioteki Organizacja Funkcje i zadania Biblioteki Misja biblioteki Regulaminy Informacje niejawne RODO w Bibliotece Archiwum

Archiwum:

Klauzula informacyjna dla Czytelnika

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (dalej RODO) i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)–informujemy:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Biblioteka Publiczna im. Księdza Jana Twardowskiego w Dzielnicy Praga-Północ m.st. Warszawy z siedzibą przy ul. J. Skoczylasa 9 (kod pocztowy:03-470),  przedstawicielem jest Dyrektor Biblioteki  tel. 22 818-60-13, adres e-mail: dyrektor@bppn.waw.pl;

2. Biblioteka Publiczna im. Księdza Jana Twardowskiego wyznaczyła Inspektora Ochrony Danych Osobowych z którym można się skontaktować pod numerem telefonu: 22 818 -60-13 lub pod adresem e-mail:kathal@bppn.waw.pl;

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:

– rejestrowania wypożyczeń zbiorów oraz zapewnienia ochrony udostępnianych i wypożyczanych zbiorów, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

– dochodzenia ewentualnych roszczeń prawnych, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

– prowadzenia statystyk dotyczących korzystania z Biblioteki, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a  RODO;

4Podanie danych jest dobrowolne, lecz jest warunkiem umownym niezbędnym do zarejestrowania i obsługi czytelnika. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe korzystanie z zasobów bibliotecznych;

5. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres pozostawania czytelnikiem Biblioteki, jednak nie dłużej niż 5 lat od końca roku, w którym ostatni raz wypożyczono książkę oraz dla osób korzystających z czytelni 5 lat od daty upływu ważności karty;

7. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

8. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu;

9. Dane osobowe nie będą udostępnianie innym odbiorcom.  

______________________
Data: Dokonujący zmian: Rodzaj zmiany: Poprzednia wersja:
2018-05-28 15:22:02 Żaneta Butrym Aktualizacja dokumentu 2018-05-28 15:22:02
Majątek Budżet Rejestry Przetargi Sposób załatwiania spraw
Serwis ten wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane przez przeglądarkę na dysku twardym użytkownika w celu ułatwienia poruszania się po witrynie oraz dostosowania Serwisu do preferencji użytkownika. Szczegółowe informacje o plikach cookies można znaleźć tutaj. Istnieje możliwość zablokowania zapisywania plików cookies poprzez odpowiednią konfigurację przeglądarki internetowej, jednak blokada ta może spowodować niepoprawne działanie niektórych funkcji w serwisie. Brak zmiany ustawień przeglądarki internetowej na blokowanie zapisu cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.
⇒ usuń pliki cookies