Strona Główna BIP Podstawy Prawne Organy Biblioteki Organizacja Funkcje i zadania Biblioteki Misja biblioteki Regulaminy Informacje niejawne RODO w Bibliotece Archiwum

Archiwum:

Klauzula informacyjna dla Czytelnika

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (dalej RODO) i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)–informujemy:

Administrator i dane kontaktowe administratora i Inspektora Ochrony Danych

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Biblioteka Publiczna im. Księdza Jana Twardowskiego w Dzielnicy Praga-Północ m.st Warszawy przy ul.  Skoczylasa 9, 03-470 Warszawa, przedstawicielem jest Dyrektor

Kontakt z administratorem jest możliwy za pośrednictwem:

- adresu e-mail dyrektor@bppn.waw.pl;

- telefonu 22 818-60-13

- pisemnie na wyżej wskazany adres siedziby administratora

W wszystkich sprawach z zakresu ochrony danych osobowych może Pani/Pan kontaktować się z wyznaczonym przez administratora Inspektorem Ochrony Danych Osobowych

Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest możliwy za pośrednictwem:

- adresu e-mail kathal@bppn.waw.pl

- telefonu 22 818-60-13

 

Przetwarzanie danych

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:

– rejestrowania wypożyczeń zbiorów oraz zapewnienia ochrony udostępnianych i wypożyczanych zbiorów, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

– dochodzenia ewentualnych roszczeń prawnych, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,

– prowadzenia statystyk dotyczących korzystania z Biblioteki, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a  RODO;

Podanie danych jest dobrowolne, lecz jest warunkiem umownym niezbędnym do zarejestrowania i obsługi czytelnika. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe korzystanie z zasobów bibliotecznych.

 

Okres przechowywania danych

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres pozostawania czytelnikiem Biblioteki, jednak nie dłużej niż 5 lat od końca roku, w którym ostatni raz wypożyczono książkę oraz dla osób korzystających z czytelni 5 lat od daty upływu ważności karty.

 

Pani/Pana prawa

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu;

Dane osobowe nie będą udostępnianie innym odbiorcom.       

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem lub z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych, korzystając ze wskazanych wyżej danych kontaktowych.

______________________
Data: Dokonujący zmian: Rodzaj zmiany: Poprzednia wersja:
2018-05-29 10:59:04 Żaneta Butrym Aktualizacja dokumentu 2018-05-29 10:59:04
Majątek Budżet Rejestry Przetargi Sposób załatwiania spraw
Serwis ten wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane przez przeglądarkę na dysku twardym użytkownika w celu ułatwienia poruszania się po witrynie oraz dostosowania Serwisu do preferencji użytkownika. Szczegółowe informacje o plikach cookies można znaleźć tutaj. Istnieje możliwość zablokowania zapisywania plików cookies poprzez odpowiednią konfigurację przeglądarki internetowej, jednak blokada ta może spowodować niepoprawne działanie niektórych funkcji w serwisie. Brak zmiany ustawień przeglądarki internetowej na blokowanie zapisu cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.
⇒ usuń pliki cookies